Najbolje uređenje dnevne sobe – ideje i saveti



Kada je stolarija savršena, svaka dodatna promena izgleda odlično pa je i uređenje bolje.

Kako izabrati odgovarajuća vrata za svaku prostoriju doma? Kako postići najbolje uređenje dnevne sobe? Koji su to dodatni saveti prilikom renoviranja prostora?

Ideje za uređenje dnevne sobe za najbolji rezultat – izbor sobnih vrata

Otvorena i zatvorena, sobna vrata uvek čine ukras dnevne sobe kako svojim izgledom, tako i detaljima kao što je rezbarija i okovi. 

bela sobna vrata

Ideje za uređenje dnevne sobe treba da se zasnivaju kako na izgledu samog prostora, tako i na uklapanju sa susednim prostorijama. Vrata dnevne sobe moraju da odgovaraju i hodniku na koji izlaze, ali i susednoj kuhinji ili trpezariji. Zbog toga je jako važno da vam proizvođač pruži izbore  na osnovu kojih možete odabrati najbolji model.

Na prvom mestu kod sobnih vrata treba tražiti kvalitet:

  • Da je štok debljine 36 - 40 mm,

  • Da je krilo ispunjeno ili kao saće ili sa perforiranom ivericom ili kao sendvič paneli punog drveta i mdf-a,

  • Da imaju odličnu završnu obradu – lajsne,

  • Da su prilagođeni i za brodske i skriven šarke,

  • Da su otporni na habanje, mikroorganizme, promenu temperature,

  • Napravljena po ekološkim standardima,

  • Da su okovi izuzetnog kvaliteta,

  • Da se rade po meri…

Pa tek onda možete pitati za dezen koji je najčešće u:

  • Beloj boji,

  • Boji svetlog ili tamnog hrasta,

  • Venge,

  • Orah…

A kada odaberete prve dve kategorije birajte i detalje:

  • Staklo i njegova pozicija,

  • Padajući prag,

  • Klizna vrata,

  • Magnetne brave…

Sve ovo mogu da sadrže vaša sobna vrata pa su ideje za uređenje dnevne sobe više nego različite i mogu se prilagoditi svakoj prostoriji.

Bela vrata su sada „in“ kao i svetli hrast i puno detalja koji se nalaze u ukrasnom staklu i dekorativnim okovima.

Veliki prostori će odlično izgledati i uz tamnu stolariju i svetle zidove i pružiće odličan kontrast, eleganciju i jedinstvenu dekoraciju.

Možete odabrati i zanimljive brave kao i neobične kvake, a ako vam nedostaje prostora, obavezno razmislite i o kliznim vratima koje će osloboditi prostor što će na jedinstven način doprineti lepšem izgledu prostora.

Kvalitetni materijali, visoka estetika u završnoj obradi i prilagođavanje svakom kupcu je nešto što će ulepšati svaku dnevnu sobu i pružiti ideje za njeno uređenje.

Saveti za uređenje dnevne sobe sa trpezarijom – kako da sobna vrata povežu prostor?

sobna vrata sa staklom

Vrata za dnevnu sobu se često postavljaju i kao trpezarijska vrata. Umesto da ona pregrađuju prostor, ulepšajte izgled dnevne sobe uz sobna vrata sa staklom koja imaju svoju funkciju, ali vizuelno lepše izgledaju i omogućavaju protok svetla.

Isti model se postavlja i između dnevne sobe i hodnika ako je on bez dovoljno prirodnog svetla pa su namene ovakvih vrata dosta različite i odgovaraju na više mesta.

Pronađite proizvođača vrata koji će da prilagodi svaki model tako da dobijete model sa neobičnim otvorima za staklo, manjih ili većih, zanimljivih oblika… sve je moguće postići, a da i trpezarija i dnevna soba izgledaju odlično pošto su prostorije prirodno povezane, a često je neophodno da imaju vrata koje ih ne dele previše.

Predlog za uređenje dnevne sobe – promene koje će vam se dopasti

Najjednostavniji način za promenu u dnevnoj sobi jesu detalji kao što su ukrasne jastučnice, prostirke na nameštaju ili tepisi.

Promenite zavese i postavite nove modele sa sistemima koji se nalaze direktno ispred prozora pa dnevna soba deluje prostranije, a samim tim i potpuno drugačije uređena.

Zanimljiva dekoracija na zidu, ogledalo ili slika sa interesantnim ramom su samo neke od ideja koje se mogu sprovesti baš u dnevnoj sobi jer je prostor idealan za ovakvu dekoraciju.

Trendovi u uređenju se menjaju, ali lepa stolarija je uvek moderna i osnov svakog uređenja. Odaberite kvalitetan model sobnih vrata, dodajte i nekoliko detalja pa ćete dobiti efektnu promenu svaki put.